Colectarea deșeurilor periculoase

O categorie aparte a deșeurilor este reprezentată de deșeurile periculoase, acestea fiind mult mai nocive pentru om si ecosistemul în care trăiește decât simplele deșeuri menajere.

Pentru ca aceste deșeuri periculoase să nu poată influență în niciun fel mediul înconjurător, compania Ekonational Distribution vă oferă servicii de colectare, transport și gestionare a lor. Pentru ca toate aceste procese să fie eficiente și sigure, este nevoie de o precolectare a deșeurilor în conformitate cu ultimele norme legislative.

Care sunt deșeurile periculoase ?

Există nenumărate categorii de deșeuri periculoase, fiecare având un impact negativ mai mic sau mai mare asupra mediului înconjurător. Este foarte importantă cunoașterea lor, deoarece este nevoie de o precolectare specială. Încălcarea normelor legale privind precolectarea deșeurilor periculoase aduce sancțiuni drastice pentru punerea în pericol a mediului înconjurător.

Cele mai importante deșeuri periculoase sunt:

  • baterii și acumulatori
  • uleiuri arse sau uzate
  • vopsele și lacuri
  • condensatori cu PCB(bifenili policlorurati)
  • ambalaje contaminate cu substanțe periculoase, precum vopseluri, pesticide, uleiuri uzate ș.a.)

Care este procesul de gestionare ?

Asemănător colectării celorlalte tipuri de deșeuri, totul începe cu etapa de precolectare, pe care fiecare tip de industrie sau companie o asigură. Această etapă este foarte importantă deoarece trebuie realizată de personal calificat, care să cunoască atât riscurile acestor deșeuri, cât și modul în care trebuie depozitate deșeurile periculoase.

Etapele de procesare a deșeurilor periculoase sunt:

  • Colectarea - pregătirea deșeurilor pentru încărcarea în autoutilitare speciale.
  • Transportul - mutarea deșeurilor periculoase de la centrul de colectare către zonele de tratare
  • Tratarea - impune anumite proceduri specifice fiecărui tip de deșeuri
  • Gestionarea - distrugerea în condiții de siguranță, fără a pune în pericol viața omului sau a mediului înconjurător.

Toate aceste proceduri fac parte din procesul eficient realizat de compania Ekonational Distribution, companie de colectare a deșeurilor periculoase care are o acțiune în mai multe orașe din țară.