Colectarea selectivă

Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu luna februarie a anului 2014. Cu toate acestea, prea puține persoane se gândesc la modul în care sunt colectate deșeurile și la întreg procesul de prelucrare prin care deșeurile colectate trec până ajung să fie eliminate sau reciclate.

Au fost și cu siguranță vor mai fi construite campanii prin care oamenii să conștientizeze importanța proceselor de precolectare și colectare selectivă a deșeurilor. Cele două procese sunt complementare și țin de datoria unei părți: precolectarea revine oamenilor, în timp ce colectarea deșeurilor ne revine nouă, Ekonational Distribution. Suntem pregătiți în orice moment să urmăm, pas cu pas, procedura de colectare, de transport și de gestionare a tuturor tipurilor de deșeuri.

În ce constă colectarea selectivă a deșeurilor?

Înainte de a afla mai multe detalii, vom menționa câteva amănunte despre procesul de precolectare a deșeurilor. Așa cum am menționat și mai sus, procesul de precolectare a deșeurilor revine în sarcina oamenilor, aceștia având datoria morală de a arunca deșeurile în recipiente special amplasate pentru diferențierea tipului de deșeu. Împărțirea recipientelor de tip tomberon sau pubelă pentru precolectarea deșeurilor se face în funcție de tipurile de deșeu, precum sticla, plasticul și hârtia. Aceste recipiente sunt diferențiate prin cromatica distinctă, pentru ca oricine să poată depozita deșeurile corespunzătoare recipientului.

Noi, cei de la firma de colectare de deșeuri, Ekonational Distribution ne dorim să transformăm procesul de colectare a deseurilor într-unul modern. Prin această împărțire, compania noastră poate depozita conținutul fiecărui recipient de deșeuri în sisteme de transport speciale, pentru a evita amestecarea deșeurilor și pentru a putea fi gestionat eficient. În acest fel, materialele periculoase sunt eliminate, iar cele nepericuloase sunt tratate și repuse în circuitul de reciclare.