In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art.22, alin. 3, detinatorii sau producatorii de deseuri persoane juridice,comerciantii,precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane.

Conform alin. 4 “Persoanele desemnate ,prevazute la alin.(3),trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor,inclusiv a deseurilor periculoase,ca urmare a unor cursuri de specialitate”.Producatorul de deseuri sau,dupa caz,orice detinator de deseuri  are obligatia de a efectua operatiunile de tratare in conformitate cu prevederile legii deseurilor sau de a transfera aceste operatiuni unui operator economic autorizat care desfasoara activitati de tratare a deseurilor sau unui operator public ori privat de colectare a deseurilor.

Agentii economici care genereaza deseuri au obligatia sa tina o evidenta a gestiunii acestora, pentru fiecare tip de deseu. Neincadrarea fiecarui tip de deseu generat din propria activitate in lista deseurilor de catre producatorii sau detinatorii de deseuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei.

De asemenea, mentionam ca nedesemnarea unei persoane conform art.22 alin.(3), constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei.

In intampinarea acestei legi,societatea noastra poate deveni partenerul de termen lung pentru toti clientii sai, oferind o gama completa de servicii de gestionare a deseurilor la standarde ridicate ,solutii alternative sau personalizate.Avand un personal instruit, S.C. Ekonational Distribution S.R.L. poate  desfasura in baza unui contract de prestari servicii activitatea de gestionare a deseurilor in numele dumneavoastra, degrevandu-va astfel de responsabilitatea privind costurile de pregatire a personalului,de salarizare etc.

Lasă un răspuns